Kålrotslåda

Nästan varje mamma och mormor har sitt eget recept på denna julfavorit. Här kommer ett enkelt recept på kålrotslåda från Herr Snellman.

Receptet "Kålrotslåda" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
00:20
02:00
Medel

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
1 kg Kålrot
1 l Vatten
1 st Ägg
2 tsk Salt
3 msk Sirap
50 g Smör
2 dl Grädde
1 dl Skorpmjöl
0,5 tsk Torkad ingefära
1 tsk Muskotnöt
0,5 tsk Vitpeppar

Tillagning

1. Skala och skär kålroten i bitar, koka i vatten tills den är mjuk. Mixa kålroten till en slät massa.

2. Vispa ägget, tillsätt grädde och kryddor. Blanda alla ingredienser. Massan bör vara som en lös gröt.

3. Häll i en smord ungsform. Gör ett mönster på ytan med en sked och strö på lite skorpmjöl och några klickar smör.

4. Grädda i 150 grader i ca 90 min.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar