Nästan varje mamma och mormor har sitt eget recept på denna julfavorit. Här kommer ett enkelt recept på kålrotslåda från Herr Snellman.
Receptet "Kålrotslåda" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
1 kg | Kålrot |
1 l | Vatten |
1 st | Ägg |
2 tsk | Salt |
3 msk | Sirap |
50 g | Smör |
2 dl | Grädde |
1 dl | Skorpmjöl |
0,5 tsk | Torkad ingefära |
1 tsk | Muskotnöt |
0,5 tsk | Vitpeppar |
Tillagning
1. Skala och skär kålroten i bitar, koka i vatten tills den är mjuk. Mixa kålroten till en slät massa.
2. Vispa ägget, tillsätt grädde och kryddor. Blanda alla ingredienser. Massan bör vara som en lös gröt.
3. Häll i en smord ungsform. Gör ett mönster på ytan med en sked och strö på lite skorpmjöl och några klickar smör.
4. Grädda i 150 grader i ca 90 min.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar