Kanelsmakade mandelsmör

Gör enkelt eget nötsmör hemma. Det enda du behöver är en bra matberedare!

Skrivet av Sofie Sergelius
12 Portioner
00:30
Lätt

Ingredienser

Portioner: 12
-
+
250 g Mandlar
2 tsk Kanel

Tillagning

1. Häll mandlar och kanel i en matprocessor.

2. Lägg igång processorn och kör på medel hastighet i 5 minuter. Låt processorn svalna en stund innan du kör igång igen. Låt processorn snurra i allt som allt ca 30 minuter. (Bli inte orolig ifall konsistensen inte direkt ser rätt ut. Det tar ca 15 minuter i processorn före mandlarna börjar släppa olja,vilket sedan bidrar till den släta konsistensen.)

almondbutter 1
almondbutter 3
almondbutter 4
almondbutter 5
almondbutter 6
almondbutter 7

3. Häll nötsmöret i en steriliserad burk och förvara i kylskåp.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar