Mintgelé

Mintgelé är en riktig klassiker att servera till lamm.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:05
00:15
Lätt

Tillagning

1. Grovhacka myntan och lägg i en kastrull. Tillsätt vatten och koka på medelvärme i 10 minuter under lock.

2. Sila bort myntan och häll det smaksatta vattnet tillbaka i kastrullen. Rör i citronsaft och karamellfärg.

3. Tillsätt gelésocker lite i taget och rör om hela tiden. Låt koka i 1 minut.

4. Häll över gelén i en steriliserad glasburk. Gelén håller ca 2 veckor i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
1 kruka Färsk mynta
3 dl Vatten
1,5 dl Gelésocker
0,5 krm Grön karamellfärg
1,5 msk Citronsaft

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar