Rökta grönsaker

Rökta grönsaker passar bra som tillbehör till all slags kött, men i synnerhet till vilt.

Receptet "Rökta grönsaker" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
8 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
1 st Röd paprika
1 st Gul paprika
1 st Grön paprika
2 st Schalottenlök
1 st Zucchini
10 st Tomat
1 st Färsk röd chili
4 klyftor Vitlök
2 msk Rypsolja
1 dl Färsk basilika
Salt
Svartpeppar

Tillagning

1. Skär och klyfta grönsakerna i rejäla bitar. Olja dessa med en blandning av olja, finhackad vitlök basilika salt och peppar.

2. Låt grönsakerna dra i sig blandningen i kylskåp ett par timmar. Lägg grönsakerna i en gallerkorg eller på ett galler lägg in detta i en rökugn, elektrisk rök i ca 10-15 minuter.

3. Grilla ännu lätt vid behov, kom ihåg att bevara tuggmotståndet.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar