Rökta grönsaker passar bra som tillbehör till all slags kött, men i synnerhet till vilt.
Receptet "Rökta grönsaker" är i samarbete med Närpes grönsaker

Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Röd paprika |
1 st | Gul paprika |
1 st | Grön paprika |
2 st | Schalottenlök |
1 st | Zucchini |
10 st | Tomat |
1 st | Färsk röd chili |
4 klyftor | Vitlök |
2 msk | Rypsolja |
1 dl | Färsk basilika |
Salt | |
Svartpeppar |
Tillagning
1. Skär och klyfta grönsakerna i rejäla bitar. Olja dessa med en blandning av olja, finhackad vitlök basilika salt och peppar.
2. Låt grönsakerna dra i sig blandningen i kylskåp ett par timmar. Lägg grönsakerna i en gallerkorg eller på ett galler lägg in detta i en rökugn, elektrisk rök i ca 10-15 minuter.
3. Grilla ännu lätt vid behov, kom ihåg att bevara tuggmotståndet.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar