Rönnbärs­curd

En söt rönnbärscurd - servera på bröd tillsammans med färskost, använd som fyllning till pajer eller ät som sådan.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:05
00:30
Lätt

Tillagning

1. Rensa och skölj rönnbären och låt rinna av.

2. Koka rönnbären mjuka i vattnet och använd sedan en potatisstöt för att mosa dem.

3. Sila av skalen och koka upp moset som pressats genom silen. Tillsätt socker och smör.

4. Rör om tills smöret smält och låt massan därefter koka i 15 minuter. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna.

5. Vispa upp äggen i en skål och rör försiktigt ner i rönnbärsmoset. Sjud upp blandningen på svag värme och rör om tills massan tjocknat, det tar cirka 10 minuter.

6. Häll upp curden i steriliserade burkar.

7. Förvara rönnbärscurden i kylskåp och konsumera inom två månader. Servera curden på bröd tillsammans med getost, eller använd i olika bakelser och bullar.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
2 liter Rönnbär
1 dl Vatten
5 dl Socker
100 g Smör
3 st Ekologiskt ägg

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar