Rönnbärs­gelé med brandy

Det perfekta tillbehöret till vilt.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:35
00:25
Medel

Tillagning

1. Koka upp vatten och lägg i rönnbär. Koka under lock i 15 minuter och mosa därefter bären med hjälp av en potatisstöt tills de gått sönder.

2. Häll över i en sil och låt självrinna i 20 minuter. Pressa lätt med en sked på bären efter 15 minuter för att ta vara på all saft.

3. Mät upp den avrunna saften och koka upp i en liten kastrull. Tillsätt socker lite i taget och rör om så att allt socker löser upp sig.

4. Koka upp saften, tillsätt Brandy och koka kraftigt utan lock i 15 minuter. Ta kastrullen från värmen och låt stå i 5 minuter.

5. Ta bort bubblor och hinnan som bildats på ytan, och häll över i steriliserade glasburkar. Servera gelén som tillbehör till en viltgryta eller älgköttbullar.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
2 liter Rönnbär
7 dl Vatten
9 dl per liter avrunnen saft Socker
0,5 dl Brandy

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar