Sparris med rödlöks­vinägrette

Stekt sparris med en syrlig rödlöksvinägrette och knaprigt bacon - en kombination väl värd att prova på!

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:10
Medel

Tillagning

1. Skala sparrisen och bryt av den hårda ändan. Tvätta citronen och riv zesten.

2. Stek bacon knaprigt i en varm stekpanna och flytta över på ett hushållspapper så extra fett kan rinna av.

3. Tillred vinägretten genom att skala och finhacka rödlöken. Rör ihop rödlöken med vitvinsvinäger, olivolja, nästan all citronzest, salt och peppar.

4. Hetta upp en stekpanna, klicka i smör och stek sparrisen i ett par minuter.

5. Placera den stekta sparrisen på en tallrik, ringla över av vinägretten och smula över av det knapriga baconet och resten av citronzesten.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 knippe Grön sparris
70 g Bacon
4 msk Vitvinsvinäger
6 msk Olivolja
0,5 st Rödlök
0,5 st Citron
2 krm Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar