Syltade pärltomater

Till syltning kan användas vilka små tomater som helst, men med en söt sort blir resultatet bäst.

Receptet "Syltade pärltomater" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
10 Portioner
Lätt

Tillagning

1. Skölj och dela tomaterna. Lägg i en skål och strö över salt.

2. Låt stå i 2-3 timmar i kylskåp för att driva ut vätskan från tomaterna.

3. Skölj tomaterna med rikligt med vatten, lägg dem i glasburkar varvat med timjan kvistar.

4. Skala och riv ingefäran, blanda i en kastrull med övriga ingredienser till lagen.

5. Låt alltsammans koka upp. Häll därefter lagen över tomaterna.


Förvara i kylskåp!

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
1 kg Pärltomater
1 dl Salt
20 g Färsk timjan

Lag

2 dl Ättiksprit
3 dl Vatten
3 dl Strösocker
1 st Kanelstång
10 g Färsk ingefära
1 msk Vaniljsocker
5 st Kryddnejlika

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar