Till syltning kan användas vilka små tomater som helst, men med en söt sort blir resultatet bäst.
Receptet "Syltade pärltomater" är i samarbete med Närpes grönsaker

Tillagning
1. Skölj och dela tomaterna. Lägg i en skål och strö över salt.
2. Låt stå i 2-3 timmar i kylskåp för att driva ut vätskan från tomaterna.
3. Skölj tomaterna med rikligt med vatten, lägg dem i glasburkar varvat med timjan kvistar.
4. Skala och riv ingefäran, blanda i en kastrull med övriga ingredienser till lagen.
5. Låt alltsammans koka upp. Häll därefter lagen över tomaterna.
Förvara i kylskåp!
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 kg | Pärltomater |
1 dl | Salt |
20 g | Färsk timjan |
Lag
2 dl | Ättiksprit |
3 dl | Vatten |
3 dl | Strösocker |
1 st | Kanelstång |
10 g | Färsk ingefära |
1 msk | Vaniljsocker |
5 st | Kryddnejlika |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar