En tomat- och chilisylt passar utmärkt som tillägg till kyckling eller kött, och ypperligt till ostbrickan.
Receptet "Tomat- och chilisylt" är i samarbete med Närpes grönsaker

Ingredienser
250 g | Tomat |
3 st | Färsk röd chili |
2 st | Vitlöksklyfta |
30 g | Russin |
10 g | Färsk ingefära |
100 g | Rårörsocker |
50 g | Syltsocker |
0,5 dl | Mörk balsamvinäger |
Tillagning
1. Skålla tomaterna och avlägsna skalet. Skär tomaterna i bitar och avlägsna fruktfästet, hacka chili (utan frön) och riv den skalade ingefäran, krossa vitlöken.
2. Dosera chili efter smak. Sätt alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
3. Låt sylten småkoka i ca 30 minuter tills den blir lagom perfekt tjock, rör om nu som då. Vill du ha en slät sylt, använda stavmixer.
4. Värm upp den tomma glasburken i ungen i 110 grader (desinficering), och koka locket i vatten. Denna process förlänger hållbarheten på sylten. Häll sylten i burken medan den är het, sätt på locket, och låt den svalna.
5. Sylten passar utmärkt som tillägg till kyckling eller kött, och ypperligt till ostbrickan.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar