Tomatgelé är mångsidig delikatess och är en av de mest hälsofrämjande geléerna.
Receptet "Tomatgelé" är i samarbete med Närpes grönsaker

Tillagning
1. Skålla tomaterna, avlägsna skalet. Skär tomaterna i fyra delar och ta bort fröna. Sätt tomatklyftorna, sockret och citronsaften i en kastrull och låt stå i rumstemperatur i en timme. Denna process gör att syrligheten i tomaterna binds bättre ihop med smakämnen.
2. Flytta kastrullen till spisen och låt koka på svag värme i ca en timme så att vätskan från tomaterna avdunstar, rör om med jämna mellanrum. Flytta bort kastrullen från spisen och låt stå och dra i en timme.
3. Töm tomatgelén i rena glasburkar. Glasburkarna löns att upphetta i ugn och locken kokas för att få dem så sterila som möjligt. Förvara i kylskåp.
Serveringsförslag; Servera med en god Brieost och ett gott bröd (toast).
Du kanske också gillar
Ingredienser
1000 g | Tomat |
400 g | Strösocker |
1 st | Citron |
1 st | Kanelstång |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar