Tomatgelé

Tomatgelé är mångsidig delikatess och är en av de mest hälsofrämjande geléerna.

Receptet "Tomatgelé" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
20 Portioner
Lätt

Tillagning

1. Skålla tomaterna, avlägsna skalet. Skär tomaterna i fyra delar och ta bort fröna. Sätt tomatklyftorna, sockret och citronsaften i en kastrull och låt stå i rumstemperatur i en timme. Denna process gör att syrligheten i tomaterna binds bättre ihop med smakämnen.

2. Flytta kastrullen till spisen och låt koka på svag värme i ca en timme så att vätskan från tomaterna avdunstar, rör om med jämna mellanrum. Flytta bort kastrullen från spisen och låt stå och dra i en timme.

3. Töm tomatgelén i rena glasburkar. Glasburkarna löns att upphetta i ugn och locken kokas för att få dem så sterila som möjligt. Förvara i kylskåp.


Serveringsförslag; Servera med en god Brieost och ett gott bröd (toast).

Ingredienser

Portioner: 20
-
+
1000 g Tomat
400 g Strösocker
1 st Citron
1 st Kanelstång

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar