En tysk potatissallad passar till det mesta, men speciellt bra passar det med en grillad Bratwurst.
Tillagning
1. Skala och skär den gula löken i skivor.
2. Lägg de oskalade potatisarna i en kastrull och tillsätt lökskivorna. Häll på vatten tills potatisen täcks.
3. Koka tills potatisen är mjuk. Häll av vattnet och lägg potatisarna på ett skärbräde.
4. Skär potatisen i kuber och lägg i en beredningsskål.
5. Skär bacon i små bitar.
6. Stek bacon i en stekpanna på hög värme till den blivit krispig. Häll över på en tallrik klädd med hushållspapper. Låt fettet rinna av på hushållspappret.
7. Stek potatisen i 5 minuter i samma stekpanna som baconet i fettet som blivit kvar. Krydda med salt och peppar. Häll både bacon och den stekta potatisen i en beredningsskål.
8. Fräs rödlöken i samma stekpanna i 3 minuter.
9. Tillsätt äppelcidervinäger, dijonsenap och olivolja och koka upp i 2 minuter.
10. Häll den heta såsen över potatisen.
11. Hacka vårlöken och persiljan och blanda i potatissalladen. Servera med grillad Bratwurst.
Ingredienser
500 g | Fast potatis |
1 st | Gul lök |
140 g | Bacon |
1 st | Finhackad rödlök |
0,5 dl | Äppelcidervinäger |
1 msk | Dijonsenap |
0,25 dl | Olivolja |
0,5 tsk | Salt |
1 krm | Grovmalen svartpeppar |
0,5 knippe | Vårlök |
0,5 knippe | Bladpersilja |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar