Vitlöksgurka

Vitlöksgurka, i amerikansk stil, kan ätas direkt ur burken eller i exempelvis hamburgare.

Receptet "Vitlöksgurka" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
10 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 10
-
+

Vitlöksgurka

1 kg Gurka
250 g Gul lök
6 st Vitlöksklyfta
1 knippe Dill

Kryddlag

8 dl Vatten
2 dl Strösocker
1 msk Salt
1 msk Senapsfrön
2 dl Ättiksprit

Tillagning

1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.

2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).

3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.

4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen. Stäng locken genast. Låt burkarna kallna. Förvara dem i kylskåpstemperatur. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar