Vitlöksgurka, i amerikansk stil, kan ätas direkt ur burken eller i exempelvis hamburgare.
Receptet "Vitlöksgurka" är i samarbete med Närpes grönsaker

Ingredienser
Vitlöksgurka
1 kg | Gurka |
250 g | Gul lök |
6 st | Vitlöksklyfta |
1 knippe | Dill |
Kryddlag
8 dl | Vatten |
2 dl | Strösocker |
1 msk | Salt |
1 msk | Senapsfrön |
2 dl | Ättiksprit |
Tillagning
1. Tvätta gurkorna omsorgsfullt. Skär dem i så tunna skivor som möjligt med kniv. Skiva också de skalade lökarna och vitlöksklyftorna. Finhacka dillen – också stjälkarna.
2. Hetta upp diskade glasburkar i 100-110 grader varm ugn ca 15 minuter och koka locken i vatten (desinficering).
3. Mät upp vatten, socker, salt och senapsfrön i en stålkastrull. Koka upp lagen. Häll i ättikan och låt alltsammans koka upp.
4. Lägg skivad gurka, lök, vitlök och dill i lager i burkarna. Häll sedan på den heta kryddlagen. Stäng locken genast. Låt burkarna kallna. Förvara dem i kylskåpstemperatur. Gurkorna är klara att äta efter 2–3 veckor.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar