Gör en amerikansk version på makaronilådan. Smaksätt pastan med Camembert, fikon och rosmarin och få en fransk twist på det hela.
Ingredienser
200 g | Pennepasta |
200 g | Riven mozzarella |
50 g | Riven parmesan |
100 g | Camembert vitmögelost |
50 g | Smör |
2 msk | Vetemjöl |
2,5 dl | Mjölk |
2 msk | Dijonsenap |
0,5 tsk | Salt |
1 krm | Grovmalen svartpeppar |
1 krm | Cayennepeppar |
2 dl | Pankomjöl |
2 tsk | Finhackad färsk rosmarin |
3 st | Färska fikon |
Tillagning
1. Koka pastan al dente i välsaltat vatten i 8-10 minuter. Dränera och häll en matsked olivolja på så att pastan inte klibbar ihop sig.
2. Värm ugnen till 225 grader.
3. Skär camembert osten i små bitar och blanda ihop med både parmesanen och mozzarellan i en beredningsskål.
4. Smält smöret i en liten kastrull på hög värme tills smöret börjar bubbla. Sänk temperaturen och vispa i vetemjölet en matsked i taget.
5. Häll i mjölken i en tunn stråle under ständig omrörning.
6. Tillsätt dijonsenap, salt, svartpeppar och cayennepeppar och rör om.
7. Rör ner osten lite åt gången och rör om med en träslev tills all ost har smält. Vänd ner den kokade pastan.
8. Häll över i en ugnsform och bred ut till ett jämnt lager.
9. Skär fikonen i klyftor och placera på pastan.
10. Blanda ihop finhackad rosmarin och pankomjöl i en beredningsskål och strö över hela ugnsformen.
11. Grädda på mellersta falsen i ca 10 minuter. Låt svalna ett par minuter innan servering.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar