Chow Mein från Kina är en wokad nudelrätt som rakt översatt betyder "wokade nudlar".
Tillagning
1. Koka äggnudlarna enligt instruktionerna på paketet, tills de nästan är färdiga. Det får gärna finnas lite tuggmotstånd i nudlarna. Häll av vattnet och skölj nudlarna med kallt vatten. Ställ åt sidan.
2. Skiva kinakålen i tunna skivor.
3. Skala och finhacka vitlöken.
4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Häll över i en skål.
5. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs kinakålen i ett par minuter. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare ett par minuter, utan att vitlöken får färg.
6. Rör ner sojasåsen, oystersåsen och vattnet i pannan med kålen. Hetta upp i en minut under omrörning och tillsätt därefter nudlarna. Rör om tills nudlarna är täckta av såsen. Servera nudlarna varma tillsammans med rostade sesamfrön.
Du kanske också gillar
Ingredienser
300 g | Äggnudlar |
300 g | Kinakål |
4 st | Vitlöksklyfta |
2 msk | Rypsolja |
4 msk | Sojasås |
6 msk | Oystersås |
2 dl | Vatten |
100 g | Mungbönsgroddar |
2 msk | Sesamfrön |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar