Filodegs­stänger med sparris och örtost

Snabba enkla tilltugg till varje fest.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:20
00:15
Lätt

Tillagning

1. Tina upp filodegen. Fukta en kökshandduk. Förvara arken under den fuktiga kökshandduken för att undvika att filodegen torkar. Ta bara fram ett ark åt gången.

2. Värm ugnen till 200 grader.

3. Skala sparrisen och bryt av den hårda delen av stjälken. Rör ihop färskost, olivolja, finhackad timjan, finhackad gräslök och salt i en skål.

4. Ta fram ett ark åt gången och skär på hälft.

5. Pensla arket med smör. Bred en matsked av osten i en linje på det halverade arket. Placera en sparris på osten rulla ihop arket. Upprepa med alla filodegsark.

6. Placera filodegsstängerna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Pensla alla filodegsstänger ännu ett varv med smör.

7. Grädda på mellersta falsen i 15 minuter. Servera filodegsstängerna varma eller kalla. Tips. Förvara filodegen som blir över i en lufttät påse i kylskåp upp till en vecka.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
5 st Filodegsplattor
10 st Grön sparris
100 g Naturell färskost
1 msk Olivolja
2 tsk Färsk timjan
2 tsk Finhackad gräslök
50 g Smält smör

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar