Snabba enkla tilltugg till varje fest.
Tillagning
1. Tina upp filodegen. Fukta en kökshandduk. Förvara arken under den fuktiga kökshandduken för att undvika att filodegen torkar. Ta bara fram ett ark åt gången.
2. Värm ugnen till 200 grader.
3. Skala sparrisen och bryt av den hårda delen av stjälken. Rör ihop färskost, olivolja, finhackad timjan, finhackad gräslök och salt i en skål.
4. Ta fram ett ark åt gången och skär på hälft.
5. Pensla arket med smör. Bred en matsked av osten i en linje på det halverade arket. Placera en sparris på osten rulla ihop arket. Upprepa med alla filodegsark.
6. Placera filodegsstängerna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Pensla alla filodegsstänger ännu ett varv med smör.
7. Grädda på mellersta falsen i 15 minuter. Servera filodegsstängerna varma eller kalla. Tips. Förvara filodegen som blir över i en lufttät påse i kylskåp upp till en vecka.
Ingredienser
5 st | Filodegsplattor |
10 st | Grön sparris |
100 g | Naturell färskost |
1 msk | Olivolja |
2 tsk | Färsk timjan |
2 tsk | Finhackad gräslök |
50 g | Smält smör |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar