Halloumisallad

Matig sallad med rågbröd.

Receptet "Halloumisallad" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
4 Portioner
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
200 g Halloumiost
2 skivor Rågbröd
2 msk Olivolja
6 st Plommontomater
16 st Gröna oliver
0,5 tsk Grovmalen svartpeppar
2 msk Olivolja
1 msk Vinäger

Tillagning

1. Skölj halloumiosten med kallt vatten och torka med hushållspapper. Skär i stänger. Stek oststängerna på medelhög värme tills de fått en brun yta.

2. Tärna rågbrödsskivorna och bryn i olivolja i en stekpanna.

3. Skär upp tomaterna, och lägg i en serveringsskål. Tillsätt osten, rågbrödet, oliverna och svartpeppar. Häll på olivolja och vinäger, och blanda försiktigt om. Dekorera salladen med salladslök eller örter.

4. Servera tillsammans med baconspett.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar