Matig sallad med rågbröd.
Receptet "Halloumisallad" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
200 g | Halloumiost |
2 skivor | Rågbröd |
2 msk | Olivolja |
6 st | Plommontomater |
16 st | Gröna oliver |
0,5 tsk | Grovmalen svartpeppar |
2 msk | Olivolja |
1 msk | Vinäger |
Tillagning
1. Skölj halloumiosten med kallt vatten och torka med hushållspapper. Skär i stänger. Stek oststängerna på medelhög värme tills de fått en brun yta.
2. Tärna rågbrödsskivorna och bryn i olivolja i en stekpanna.
3. Skär upp tomaterna, och lägg i en serveringsskål. Tillsätt osten, rågbrödet, oliverna och svartpeppar. Häll på olivolja och vinäger, och blanda försiktigt om. Dekorera salladen med salladslök eller örter.
4. Servera tillsammans med baconspett.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar