En läcker vegangryta med smak av Marocko som enkelt går att tillreda till exempel i en Crock Pot.
Ingredienser
Portioner:
-
+
400 g | Konserverade tomater |
100 g | Färska dadlar |
2 msk | Olivolja |
1 msk | Riven färsk ingefära |
1 knippe | Färsk koriander |
1 tsk | Spiskummin |
1 tsk | Malen koriander |
1 tsk | Gurkmeja |
1 st | Kanelstång |
1 tsk | Salt |
800 g | Kikärter |
800 g | Kikärter |
800 g | Kikärter |
Tillagning
1. Ta bort kärnorna ur dadlarna och placera därefter hälften av alla dadlar och tomater i en matberedare och kör till en slät sås. Häll över i en Crock Pot.
2. Riv bort bladen från korianderstjälkarna.
3. Tillsätt olivolja, finhackad vitlök, ingefära, stjälkarna från koriandern, alla kryddor och 1 dl vatten i grytan. Rör om och låt grytan sjuda i Crock Poten på hög värme i 2 timmar, eller på låg värme i 6 timmar.
4. Rör ner de dränerade kikärterna och låt sjuda på hög värme i 30 minuter. Smaka av med salt och mera kryddor enligt egen smak.
5. Servera grytan med couscous och korianderblad.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar