Kikärt- och dadelgryta

En läcker vegangryta med smak av Marocko som enkelt går att tillreda till exempel i en Crock Pot.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:20
01:50
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
400 g Konserverade tomater
100 g Färska dadlar
2 msk Olivolja
1 msk Riven färsk ingefära
1 knippe Färsk koriander
1 tsk Spiskummin
1 tsk Malen koriander
1 tsk Gurkmeja
1 st Kanelstång
1 tsk Salt
800 g Kikärter
800 g Kikärter
800 g Kikärter

Tillagning

1. Ta bort kärnorna ur dadlarna och placera därefter hälften av alla dadlar och tomater i en matberedare och kör till en slät sås. Häll över i en Crock Pot.

2. Riv bort bladen från korianderstjälkarna.

3. Tillsätt olivolja, finhackad vitlök, ingefära, stjälkarna från koriandern, alla kryddor och 1 dl vatten i grytan. Rör om och låt grytan sjuda i Crock Poten på hög värme i 2 timmar, eller på låg värme i 6 timmar.

4. Rör ner de dränerade kikärterna och låt sjuda på hög värme i 30 minuter. Smaka av med salt och mera kryddor enligt egen smak.

5. Servera grytan med couscous och korianderblad.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar