Koreansk Buddha Bowl

En Buddha Bowl är en mättande rätt som ofta består av råa eller grillade grönsaker, bönor och hälsosamma kolhydrater såsom quinoa eller fullkornsris. Denna variant består av hemgjord kimchi, färsk mango och fullkornsris.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:10
00:40
Lätt

Tillagning

Gochujang sås

1. Finhacka vitlöksklyftan.

2. Blanda ihop samtliga ingredienser.

Buddha Bowl

1. Skölj riset under ljummet vatten.

2. Koka upp vatten och tillsätt ris och salt. Rör om så att riset inte fastnar i botten av kastrullen.

3. Låt riset sjuda under lock på medelvärme i ca 40 minuter. Smaka för att försäkra dig om att riset är klart.

4. Rosta cashewnötterna medan riset kokar. Hetta upp en stekpanna. Rosta nötterna i den torra stekpannan utan olja i ett par minuter tills de fått en gyllene färg på ytan. Häll över nötterna i en skål.

5. Skär den färska mangon i tärningar. Tvätta grönkålen, skär bort den hårda stjälken och strimla bladen.

6. Häll upp ris, mango, kimchi, grönkål och koriander i en stor portionsskål och häll på av såsen. Toppa med rostade cashewnötter.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Gochujang sås

1 msk Koreansk gochujang kryddsås
2 msk Olivolja
2 tsk Risvinsvinäger
1 st Vitlöksklyfta
0,5 msk Sojasås
1 tsk Lönnsirap

Buddha Bowl

1 dl Fullkornsris
2 dl Vatten
1 st Mango
50 g Grönkål
50 g Kimchi
20 g Cashewnötter
0,5 kruka Färsk koriander

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar