Kryddade morots­strimlor

Använd kryddad morot istället för gravad lax på smörgåsen.

4 Portioner
00:15
00:20
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Använd en rotfrukts skalare för att först skala och sedan skiva moroten till tunna långa strimlor.

3. Blanda ihop alla kryddor med oljan i en beredningsskål.

4. Blanda ihop morotsstrimlorna med kryddorna.

5. Ta fram ett aluminiumfolie ark och lägg de kryddade morotsstrimlorna på mitten av arket. Packa arket tätt omkring morotsstrimlorna och grädda paketet på mellersta falsen i 20 minuter.

6. Ta ut morotsknytet ur ugnen, öppna paketet och låt moroten svalna.

7. Rosta en skiva bröd och finhacka rödlök. Placera morotsstrimlor på den rostade brödskivan, toppa med finhackad rödlök och kapris.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Morotsstrimlor

2 st Morot
1 tsk Torkad dill
1 msk Olivolja
1 msk Tamarind-pasta
1 tsk Lökpulver
0,5 tsk Vitlökspulver
0,5 tsk Paprikapulver
1 krm Rökt paprikapulver
1 krm Grovmalen svartpeppar

Tillbehör

4 skivor Rostbröd
0,5 st Rödlök
1 msk Kapris
1 krm Grovmalen svartpeppar

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar