Mmm, morotslåda. Klassikern på varje finländares julbord, sedan 1930-talet. Herr Snellmans recept, varsågod!
Receptet "Morotslåda" är i samarbete med Snellman

Ingredienser
Portioner:
-
+
1 kg | Morot |
5 dl | Vatten |
1 tsk | Salt |
1,5 dl | Grötris |
3 dl | Grädde |
2 st | Ägg |
0,5 tsk | Salt |
0,25 tsk | Vitpeppar |
0,25 tsk | Muskotnöt |
0,5 dl | Sirap |
0,5 dl | Skorpmjöl |
Tillagning
1. Skär morötterna i bitar och koka i saltat vatten tills de blir mjuka. Spara vattnet och koka riset i det.
2. Mosa morötterna med en stavmixer till en slät massa. Blanda alla ingredienserna. Häll i en smord form och strö lite skorpmjöl ovanpå, samt några klickar smör.
3. Grädda i 200 grader i ca 45 minuter.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar