Morotslåda

Mmm, morotslåda. Klassikern på varje finländares julbord, sedan 1930-talet. Herr Snellmans recept, varsågod!

Receptet "Morotslåda" är i samarbete med Snellman

Snellman logo2
8 Portioner
01:00
00:45
Medel

Ingredienser

Portioner: 8
-
+
1 kg Morot
5 dl Vatten
1 tsk Salt
1,5 dl Grötris
3 dl Grädde
2 st Ägg
0,5 tsk Salt
0,25 tsk Vitpeppar
0,25 tsk Muskotnöt
0,5 dl Sirap
0,5 dl Skorpmjöl

Tillagning

1. Skär morötterna i bitar och koka i saltat vatten tills de blir mjuka. Spara vattnet och koka riset i det.

2. Mosa morötterna med en stavmixer till en slät massa. Blanda alla ingredienserna. Häll i en smord form och strö lite skorpmjöl ovanpå, samt några klickar smör.

3. Grädda i 200 grader i ca 45 minuter.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar