Panerade tofupinnar

Prova på ugnsstekt tofu som alternativ till kyckling nuggets.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
01:00
00:30
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader

2. Börja med att pressa överlopps vätska ur tofun. Placera ett par bitar hushållspapper på en tallrik, placera tofun på pappret och placera ännu ett par ark hushållspapper på tofun. Placera något tungt, såsom en gjutjärnsstekpanna eller konservburkar på tofun och pressa i cirka en timme.

3. Skär tofun i cirka 1 centimeter tjocka skivor på bredden.

4. Lägg tofuskivorna i en skål och ringa över sojasås.

5. Blanda ihop mjöl, majsmjöl och kryddor i en skål.

6. Rulla tofuskivorna en i taget i mjölet och placera på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Borsta bort lite extra mjöl från tofun och pensla på lite sojasås.

7. Grädda tofun i mitten av ugnen i 20 minuter.

8. Servera tofun med en gräddfilssås, tartarsås eller ketchup.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
250 g Ekologisk tofu
0,5 dl Glutenfri sojasås
0,5 dl Havremjöl
0,5 dl Majsmjöl
0,5 tsk Vitlökspulver
0,5 tsk Lökpulver
2 krm Torkad timjan
2 krm Torkad rosmarin
1 tsk Paprikapulver
0,5 tsk Salt

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar