Österrikisk schnitzel på vegetariskt vis.
Ingredienser
Portioner:
-
+
Schnitzel
1 st | Butternutpumpa |
3 dl | Ströbröd |
1 liter | Mjölk |
1 nypa | Örtsalt |
1 nypa | Peppar |
2 st | Ägg |
3 dl | Mjöl |
Tillagning
Schnitzel
1. Koka upp en gryta med saltvatten. Skala pumpan under tiden.
2. Skär pumpan i fingertjocka skivor. Blanchera pumpaskivorna i saltvatten i fem minuter och låt svalna i isvatten genast efter kokningen.
3. Krydda pumpaskivorna med örtsalt och peppar på båda sidor. Vispa upp äggen och rör ihop med mjölken. Vänd pumpaskivorna i mjöl, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.
4. Hetta upp olja i en stekpanna. Fritera pumpaskivorna på båda sidor.
5. Servera med yoghurtdip och vårklynne.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar