Pumpaschnitzel de luxe

Österrikisk schnitzel på vegetariskt vis.

Skrivet av Barbara Meinhart
5 Portioner
01:00
Lätt

Ingredienser

Portioner: 5
-
+

Schnitzel

1 st Butternutpumpa
3 dl Ströbröd
1 liter Mjölk
1 nypa Örtsalt
1 nypa Peppar
2 st Ägg
3 dl Mjöl

Tillagning

Schnitzel

1. Koka upp en gryta med saltvatten. Skala pumpan under tiden.

2. Skär pumpan i fingertjocka skivor. Blanchera pumpaskivorna i saltvatten i fem minuter och låt svalna i isvatten genast efter kokningen.

3. Krydda pumpaskivorna med örtsalt och peppar på båda sidor. Vispa upp äggen och rör ihop med mjölken. Vänd pumpaskivorna i mjöl, sedan i äggblandningen och sist i ströbrödet.

4. Hetta upp olja i en stekpanna. Fritera pumpaskivorna på båda sidor.

5. Servera med yoghurtdip och vårklynne.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar