Auraost och pumpa fungerar fantastiskt tillsammans i en krämig soppa.<br />
<br />
Tillagning
1. Börja med att rosta pumpan, vilket du gör genom att först värma ugnen till 225 °C.
2. Skär pumpan på hälft, ta bort kärnorna, och skär pumpahalvorna i klyftor. Placera klyftorna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och rosta i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, tills pumpan är mjuk och fått lite färg.
3. Skala och skiva lök och vitlök. Skala och tärna potatisen. Fräs samtliga i oljan i en tjockbottnad kastrull.
4. Ta bort pumpan ur ugnen då den är klar och filea bort skalet. Placera pumpabitarna i kastrullen med den frästa löken, vitlöken och potatisen. Smula över buljongtärningarna och tillsätt vatten.
5. Koka soppan på medelvärme i cirka 20 minuter tills potatisen har kokats till mos.
6. Häll soppan i en blender och kör till en riktigt slät puré.
7. Vispa upp grädden tills den blivit lite luftig och vänd därefter ner den i soppan.
8. Servera pumpasoppan med rostade pumpafrön, smulad auraost och timjan.
Du kanske också gillar
Ingredienser
1,5 kg | Pumpa |
1 st | Gul lök |
2 st | Vitlöksklyftor |
1 tsk | Olivolja |
200 g | Mjölig potatis |
2 st | Grönsaksbuljongtärning |
1 liter | Vatten |
2 dl | Grädde |
Pumpafrön | |
Auraost | |
Färsk timjan |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar