Risotto är en riktig klassiker. Denna variant får syrlighet från citroner och sötma från färska ärter.
Tillagning
1. Skala och finhacka löken. Fräs i en skväll olivolja tills löken blivit genomskinlig
2. Tillsätt riset och fräs i resten av olivoljan i ett par minuter under ständig omrörning.
3. Tillsätt grönsaksbuljongen lite i taget och fortsätt att röra om tills riset absorberat all vätska (detta tar ca 15 minuter).
4. Blanda i parmesanost, grädde, salt, peppar, persilja och ärter.
5. Servera risotton genast med rivet citronskal och lite hackad persilja.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
3 dl | Avorio ris |
1 st | Grönsaksbuljongtärning |
6 dl | Vatten |
0,5 st | Gul lök |
200 g | Gröna ärter |
1,5 dl | Grädde |
0,25 st | Citron |
20 g | Färsk persilja |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar