Servera rödbetsgratängen med kyckling för bästa möjliga kombination.
Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skala och riv potatisen och rödbetan.
3. Hacka löken och vitlöken och blanda ihop med de rivna grönsakerna.
4. Tillsätt rosmarin, salt och vitpeppar och blanda ordentligt. Lägg röran i en smord ugnsform.
5. Vispa ihop grädde och crème fraiche, häll i formen och grädda på nedersta falsen i 45 minuter.
6. Ta ut formen och smula på getosten och ströbrödet.
7. Grädda i ytterligare 20 minuter, tills gratängen fått en vacker gyllene färg.
8. Ringla över honungen och lite hackad rosmarin.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
300 g | Potatis |
300 g | Rödbeta |
1 st | Gul lök |
1 st | Vitlöksklyfta |
2 tsk | Färsk rosmarin |
1 tsk | Salt |
0,5 tsk | Vitpeppar |
1,5 dl | Grädde |
0,5 dl | Crème fraiche |
100 g | Chèvre getost |
0,25 dl | Ströbröd |
1 msk | Flytande honung |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar