En vegansk bolognese gjord på sojakross är den perfekta vardagsrätten.
Tillagning
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv moroten.
2. Hetta upp oljan i en traktörpanna och fräs löken ett par minuter. Tillsätt vitlök, morot, sojakross och vatten.
3. Stek tills vattnet avdunstat och tillsätt därefter salt, peppar, dijonsenap, tabasco, tomatkross och smulad buljongtärning. Låt såsen sjuda i ett par minuter och tillsätt därefter de färska örterna.
4. Koka spaghettin enligt instruktionerna på paketet. Häll av vattnet.
5. Servera spaghettin med färsk basilika och persilja enligt egen smak.
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Lök |
4 st | Vitlöksklyfta |
1 st | Morot |
1 msk | Olivolja |
2 dl | Mörkt sojakross |
2 dl | Vatten |
1 krm | Salt |
1 krm | Grovmalen svartpeppar |
2 tsk | Dijonsenap |
1 krm | Tabasco |
800 g | Tomatkross |
1 tsk | Grönsaksbuljongtärning |
1 msk | Finhackad persilja |
1 tsk | Finhackad basilika |
400 g | Spaghetti |
Färsk basilika | |
Färsk persilja |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar