Getost och sparris är en utmärkt kombination, speciellt i form av en paj.
Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader och ta fram en pajform med 24 centimeter i diameter.
2. Tillred pajbotten genom att blanda vetemjöl, det kalla smöret skuret i bitar, pesto och cheddarost i en matberedare. Kör tills det bildats en jämn deg.
3. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och förgrädda pajbotten på ugnens mellersta fals i 20 minuter. Låt svalna och tillred fyllningen under tiden.
4. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.
5. Tillred fyllningen genom att skala sparrisen och bryta av den hårda ändan. Skär sparrisen i halvor på längden.
6. Skiva hälften av getosten i cirka en centimeter tjocka skivor och smula sönder resten.
7. Placera sparris, ärter och getost i den nu svala pajbotten.
8. Tillred äggstanningen genom att vispa ihop ägg, grädde, citronzest, salt och peppar i en skål. Häll över pajen och grädda därefter på ugnens mellersta fals i 45-50 minuter tills äggstanningen stelnat.
9. Låt pajen svalna och servera med basilikablad.
Ingredienser
130 g | Vetemjöl |
100 g | Kallt smör |
2 msk | Grön pesto |
100 g | Riven cheddarost |
100 g | Grön sparris |
100 g | Gröna ärter |
125 g | Chèvre getost |
2 st | Ägg |
3,5 dl | Grädde |
1 tsk | Citronzest |
0,5 tsk | Salt |
1 krm | Grovmalen svartpeppar |
Färsk basilika | |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar