Sparris­paj med ärter och getost

Getost och sparris är en utmärkt kombination, speciellt i form av en paj.

Skrivet av Sofie Sergelius
10 Portioner
00:30
00:50
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader och ta fram en pajform med 24 centimeter i diameter.

2. Tillred pajbotten genom att blanda vetemjöl, det kalla smöret skuret i bitar, pesto och cheddarost i en matberedare. Kör tills det bildats en jämn deg.

3. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten och förgrädda pajbotten på ugnens mellersta fals i 20 minuter. Låt svalna och tillred fyllningen under tiden.

4. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader.

5. Tillred fyllningen genom att skala sparrisen och bryta av den hårda ändan. Skär sparrisen i halvor på längden.

6. Skiva hälften av getosten i cirka en centimeter tjocka skivor och smula sönder resten.

7. Placera sparris, ärter och getost i den nu svala pajbotten.

8. Tillred äggstanningen genom att vispa ihop ägg, grädde, citronzest, salt och peppar i en skål. Häll över pajen och grädda därefter på ugnens mellersta fals i 45-50 minuter tills äggstanningen stelnat.

9. Låt pajen svalna och servera med basilikablad.

Ingredienser

Portioner: 10
-
+
130 g Vetemjöl
100 g Kallt smör
2 msk Grön pesto
100 g Riven cheddarost
100 g Grön sparris
100 g Gröna ärter
125 g Chèvre getost
2 st Ägg
3,5 dl Grädde
1 tsk Citronzest
0,5 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
Färsk basilika

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar