En soppa gjord med buljong kokad på sparrisskal.
Tillagning
1. Skala sparrisen, men ta vara på skalet. Lägg skalet i en kastrull och häll på vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Ta bort skalen och ta vara på buljongen.
2. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skär den skalade sparrisen i små bitar. Ta vara på ett par knoppar till dekoration.
3. Häll olivoljan i kastrullen som användes för att koka upp buljongen. Fräs lök och vitlök i ett par minuter tills de blivit genomskinliga. Tillsätt sparrisbitarna och fräs i ett par minuter till.
4. Tillsätt sparrisbuljong, vittvin och grönsaksbuljongtärning. Koka på medelvärme under lock i 15 minuter tills sparrisen blivit mjuk.
5. Stek sparrisknopparna i smör i 5 minuter och ställ åt sidan.
6. Mixa soppa slät med en stavmixer och blanda i grädde och svartpeppar. Hetta upp och servera därefter soppan med de stekta sparrisknopparna.
Du kanske också gillar
Ingredienser
1 kg | Grön sparris |
4 dl | Vatten |
2 tsk | Olivolja |
2 st | Schalottenlök |
4 st | Vitlöksklyfta |
2 st | Grönsaksbuljongtärning |
1 dl | Torrt vitt vin |
2 dl | Grädde |
2 krm | Grovmalen svartpeppar |
1 msk | Smör |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar