Sparris­soppa

En soppa gjord med buljong kokad på sparrisskal.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:20
Lätt

Tillagning

1. Skala sparrisen, men ta vara på skalet. Lägg skalet i en kastrull och häll på vatten. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Ta bort skalen och ta vara på buljongen.

2. Skala och skiva schalottenlök och vitlök. Skär den skalade sparrisen i små bitar. Ta vara på ett par knoppar till dekoration.

3. Häll olivoljan i kastrullen som användes för att koka upp buljongen. Fräs lök och vitlök i ett par minuter tills de blivit genomskinliga. Tillsätt sparrisbitarna och fräs i ett par minuter till.

4. Tillsätt sparrisbuljong, vittvin och grönsaksbuljongtärning. Koka på medelvärme under lock i 15 minuter tills sparrisen blivit mjuk.

5. Stek sparrisknopparna i smör i 5 minuter och ställ åt sidan.

6. Mixa soppa slät med en stavmixer och blanda i grädde och svartpeppar. Hetta upp och servera därefter soppan med de stekta sparrisknopparna.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 kg Grön sparris
4 dl Vatten
2 tsk Olivolja
2 st Schalottenlök
4 st Vitlöksklyfta
2 st Grönsaksbuljongtärning
1 dl Torrt vitt vin
2 dl Grädde
2 krm Grovmalen svartpeppar
1 msk Smör

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar