Svartbönsbullar

Vegetariska svartbönsbullar är ett ypperligt alternativ till köttbullarna på julbordet.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:20
00:40
Medel

Tillagning

1. Värm ugnen till 180 grader.

2. Blanda krossade linfrön med vatten och ställ åt sidan 10 minuter.

3. Riv löken fint och finhacka rosmarinen.

4. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa slätt.

5. Ta en matsked av smeten och rulla till bullar mellan händerna.

6. Lägg alla bullar på ett bakplåtspapper och grädda på mellersta falsen i 40 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
3 dl Kokade svarta bönor
1 dl Ströbröd
1 st Gul lök
1 msk Krossade linfrön
3 msk Vatten
1 krm Vitpeppar
0,5 tsk Salt
1 tsk Rökt paprikapulver
0,5 msk Färsk rosmarin

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar