Tomatbiff

Piffa upp din tomatbiff med Västerbottenost och servera med indisk gurkraita.

Receptet "Tomatbiff" är i samarbete med Närpes grönsaker

NG logo RGB 4C 1
2 Portioner
Lätt

Tillagning

1. Skölj grönsakerna. Skär bifftomaten och Dunne tomaterna i ca 1 cm tärningar.

2. Finhacka oreganon och riv västerbottenost. Krossa riskakorna i en mortel eller i en kutter.

3. Blanda alltsammans och klicka i dijonsenapen samt krydda med salt och svartpeppar.

4. Låt smeten stå och svälla ca ½ h i kylskåp. Stek försiktigt matskedstora biffar i smör och olivolja.

5. Biffarna är porösa, så låt dem få ordentlig stekyta före du vänder dem med en stekspade.

6. Servera med t.ex. en indisk gurkraita.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
1 st Bifftomat
250 g DUNNE tomater
0,5 kruka Färsk oregano
70 g Västerbottenost
2 msk Dijonsenap
5 st Naturella riskakor
4 st Ägg
Salt
Svartpeppar
Smör
Olivolja

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar