Överraska med en saltig tomatcheesecake med malaxlimpa till midsommarbuffén.
Receptet "Tomatcheesecake" är i samarbete med Närpes grönsaker

Tillagning
Botten
1. Skär malaxlimpan i grova bitar, mixa limpan, smält smör och citronolja till en jämn grynig massa.
2. Fyll en 24 cm:s springform med massan, pressa till massan med handflatan till en jämn botten. Sätt i kylskåp.
Fyllning
1. Skålla tomaterna, skala tomaterna och skär dem i 4 klyftor.
2. Skär bort fästet samt kärnhuset på tomaterna så att enbart ”filéer” återstår. Strimla tomatfiléerna och sprid ut dem på den kylskåpskalla kakbottnen.
3. Lämna tomt en ca 2 cm bred rand runt formens ytterkant, för ett snyggare slutresultat. Strö över grovt skuren basilika.
4. Sätt gelatinbladen i blöt i kallt vatten i 5-10 minuter.
5. Mixa färskosten tillsammans med 1 dl kall grädde, citronolja, salt och vitpeppar.
6. Koka upp 1 dl grädde, och rör ner de uppmjukade gelatinbladen, rör noga så att all gelatin smälter, häll sedan ner den varma grädden i den kalla färskostblandningen.
7. Häll blandningen jämt i formen, så att hela botten och tomaterna är täckta.
8. Låt kakan stelna i kylskåp 4-5 timmar innan servering. Cheesecaken serveras med färska örter, färska tomater och med t.ex. ugnsrostad serranoskinka.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Botten
250 g | Malaxlimpa |
100 g | Smör |
2 msk | Citronolja |
Fyllning
6 st | Tomat |
25 g | Färsk basilika |
600 g | Färskost |
2 dl | Grädde |
2 msk | Citronolja |
4 st | Gelatinblad |
0,5 tsk | Salt |
1 krm | Vitpeppar |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar