Är tryffel nytt för dig? Börja då med en risotto! Den klassisk tryffelrisotton är len, smakrik och doftar härligt jordigt.
Tillagning
1. Hacka schalottenlöken och vitlöken riktigt liten. Fräs löken och vitlöken i smör och olja på låg värme. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningen.
2. Fräs riset i ett par minuter och tillsätt sedan vinet. Fräs tills vinet kokat bort och tillsätt sedan grönsaksbuljong i etapper under ständig omrörning. Det tar ungefär 15 minuter för riset att suga i sig all vätska.
3. Riv tryffeln och stek i 1 msk olja i ca 3 minuter tills tryffel börjar dofta.
4. Klicka över smöret på riset som nu bör vara är al dente. Risotton ska vara lös i konsistens. Färdigställ risotton genom att tillsätta den rivna parmesanen och den stekta rivna tryffeln och rör om.
5. Servera risotton med stekt skivad tryffel.
Du kanske också gillar
Ingredienser
2 dl | Avorio ris |
1 msk | Smör |
2 msk | Olivolja |
1 dl | Torrt vitt vin |
1 st | Grönsaksbuljongtärning |
20 g | Parmesan |
25 g | Smör |
1 dl | Grädde |
1 st | Tryffel |
5 dl | Vatten |
2 st | Schalottenlök |
2 st | Finhackade vitlöksklyftor |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar