Tryffelrisotto

Är tryffel nytt för dig? Börja då med en risotto! Den klassisk tryffelrisotton är len, smakrik och doftar härligt jordigt.

2 Portioner
Avancerat

Tillagning

1. Hacka schalottenlöken och vitlöken riktigt liten. Fräs löken och vitlöken i smör och olja på låg värme. Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningen.

2. Fräs riset i ett par minuter och tillsätt sedan vinet. Fräs tills vinet kokat bort och tillsätt sedan grönsaksbuljong i etapper under ständig omrörning. Det tar ungefär 15 minuter för riset att suga i sig all vätska.

3. Riv tryffeln och stek i 1 msk olja i ca 3 minuter tills tryffel börjar dofta.

4. Klicka över smöret på riset som nu bör vara är al dente. Risotton ska vara lös i konsistens. Färdigställ risotton genom att tillsätta den rivna parmesanen och den stekta rivna tryffeln och rör om.

5. Servera risotton med stekt skivad tryffel.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
2 dl Avorio ris
1 msk Smör
2 msk Olivolja
1 dl Torrt vitt vin
1 st Grönsaksbuljongtärning
20 g Parmesan
25 g Smör
1 dl Grädde
1 st Tryffel
5 dl Vatten
2 st Schalottenlök
2 st Finhackade vitlöksklyftor

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar