Smakrikt och snyggt, en fylld pumpa passar perfekt till julbordet.
Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skär butternut pumpan i cirka 4-5 centimeter tjocka skivor. Ta bort kärnorna ur de skivor där de förekommer. Placera pumparingarna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt.
3. Grädda pumpan i mitten av ugnen i 20 minuter. Tillred fyllningen under tiden.
4. Koka upp vattnet till quinoan i en liten kastrull. Skölj quinoan i en finmaskig sil och häll över i det kokande vattnet. Tillsätt buljongtärningen och låt sjuda under lock på svag värme i cirka 15 minuter.
5. Skala och finhacka lök och vitlök.
6. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs både lök och vitlök i ett par minuter. Smaka av med salt och paprikapulver.
7. Tillsätt torkade tranbär, gröna linser, gula russin och timjan. Stek i ett par minuter och rör därefter ner den kokta quinoan i pannan. Rör om och tillsätt slutligen grovhackad babyspenat. Spara ungefär en matsked babyspenat för dekoration.
8. Ta ut pumpaskivorna ur ugnen. Använd en rund pepparkaksform för att trycka ut en cirkel ur mitten på pumpaskivorna, så att de blir ihåliga. Skär en av pumpacirklarna i trycks bort ur pumpaskivan i små tärningar, och rör ner tärningarna i resten av fyllningen.
9. Pensla pumparingarna med olivolja och strö över lite flingsalt.
10. Fördela fyllningen mellan pumporna och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter.
11. Ta ut pumpan ur ugnen och flytta försiktigt över på tallrikar. Strö över lite finhackad spenat och servera medan pumpan är varm.
Du kanske också gillar
Ingredienser
1,5 kg | Butternutpumpa |
1 dl | Quinoa |
0,5 tsk | Paprikapulver |
1 st | Grönsaksbuljongtärning |
2 dl | Vatten |
1 st | Lök |
1 msk | Olivolja |
0,5 tsk | Salt |
3 st | Vitlöksklyftor |
20 g | Torkade tranbär |
340 g | Gröna linser |
10 g | Gula russin |
1 tsk | Färsk timjan |
60 g | Babyspenat |
1 msk | Olivolja |
1 tsk | Flingsalt |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar