Hel, ugnsrostad blomkål går att servera som en huvudrätt eller som ett tillbehör.
Ingredienser
Portioner:
-
+
1 st | Blomkål |
2 tsk | Flingsalt |
0,25 tsk | Svartpeppar |
0,5 tsk | Gurkmeja |
1 krm | Chiliflingor |
1 tsk | Rökt paprikapulver |
2 msk | Färsk persilja |
4 st | Vitlöksklyfta |
2 msk | Olivolja |
1 tsk | Agavesirap |
4 msk | Vatten |
Tillagning
1. Värm ugnen till 180 grader.
2. Skala och hacka vitlöken grovt. Finhacka persiljan.
3. Blanda ihop salt, peppar, gurkmeja, paprikapulver, persilja och hackad vitlök i en mortel och mortla till en pasta.
4. Tillsätt olivoljan och blanda ihop.
5. Ta bort de yttersta bladen på blomkålen och lägg i en gryta.
6. Droppa vattnet över blomkålen och gnid därefter in pastan på blomkålen.
7. Grädda blomkålen med lock på i 60 minuter. Ta därefter bort locket och grädda i ytterligare 20 minuter. Servera varm.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar