Ugnsrostad blomkål

Hel, ugnsrostad blomkål går att servera som en huvudrätt eller som ett tillbehör.

4 Portioner
00:10
01:15
Lätt

Ingredienser

Portioner: 4
-
+
1 st Blomkål
2 tsk Flingsalt
0,25 tsk Svartpeppar
0,5 tsk Gurkmeja
1 krm Chiliflingor
1 tsk Rökt paprikapulver
2 msk Färsk persilja
4 st Vitlöksklyfta
2 msk Olivolja
1 tsk Agavesirap
4 msk Vatten

Tillagning

1. Värm ugnen till 180 grader.

2. Skala och hacka vitlöken grovt. Finhacka persiljan.

3. Blanda ihop salt, peppar, gurkmeja, paprikapulver, persilja och hackad vitlök i en mortel och mortla till en pasta.

4. Tillsätt olivoljan och blanda ihop.

5. Ta bort de yttersta bladen på blomkålen och lägg i en gryta.

6. Droppa vattnet över blomkålen och gnid därefter in pastan på blomkålen.

7. Grädda blomkålen med lock på i 60 minuter. Ta därefter bort locket och grädda i ytterligare 20 minuter. Servera varm.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar