Vårsallad med sparris

En fräsch varm sallad med sparris och citronvinägrett passar till det mesta. Servera till exempel tillsammans med stekt fisk.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:15
Lätt

Tillagning

Citronvinägrett

1. Riv skalet på halva citronen och pressa därefter saften.

2. Blanda ihop citronsaft, citronskal, olivolja, honung och salt i en liten skål.

Sallad

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skala sparrisen och bryt av den hårda delen på botten av stjälken.

3. Rada upp sparrisen på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och ringa över olivolja. Strö saltet över sparrisen.

4. Rosta sparrisen i ugn i 10 minuter.

5. Förbered de övriga ingredienserna genom att skölja basilika, jordgubbar, ärtskott och ruccola. Skär bort toppen på jordgubbarna och skär sedan jordgubbarna i klyftor.

6. Bred ut alla salladsingredienser på ett serveringsfat och placera den rostade sparrisen på. Ringla över vinägrett och servera medan sparrisen är varm.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Citronvinägrett

0,5 st Citron
1 dl Olivolja
1,5 tsk Flytande honung
1 krm Salt

Sallad

1 knippe Grön sparris
2 msk Olivolja
0,5 tsk Salt
0,5 kruka Färsk basilika
8 st Färska jordgubbar
1 kruka Ärtskott
100 g Ruccola

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar