Veganpaté

Paté gjord på aubergine är verkligen värd att prova.

2 Portioner
00:15
00:30
Lätt

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader.

2. Skala moroten. Skär morot, aubergine och paprika i grova bitar och placera på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt. Salta och peppra.

3. Skär av topparna på alla vitlöksklyftor, men låt dem sitta kvar som de gör i den ursprungliga löken. Klyftorna ska inte plockas isär och skalet ska vara kvar under ugnsbakningen. Placera vitlöken på en bit aluminiumfolie, ringla över olivoljan och strö över lite salt. Tryck ihop aluminiumet runt vitlöken tills den är täckt.

4. Placera vitlöksknytet på ugnsplåten med alla grönsaker och grädda i mitten av ugnen i 30 minuter.

5. Ta ut grönsakerna ur ugnen, ta bort folien från vitlöken och tryck ut vitlöksklyftorna ur skalet. Häll därefter alla ugnsbakade grönsaker i en matberedare. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en slät smet, vilket tar ett par minuter.

6. Servera patén med bröd och strö över lite färska örter.

Ingredienser

Portioner: 2
-
+
1 st Aubergine
1 st Morot
1 st Röd paprika
0,5 tsk Salt
1 krm Grovmalen svartpeppar
1 st Vitlök
0,5 tsk Olivolja
1 krm Salt
280 g Kikärter
85 g Soltorkade tomater
1 msk Kapris
3 msk Olivolja
0,5 tsk Salt
35 g Valnötter
0,5 tsk Färsk timjan
Färska örter
Bröd eller rieska

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar