Vegetarisk hotdog

En hotdog med sojakorv och karamelliserad lök passar de flesta.

Skrivet av Sofie Sergelius
4 Portioner
00:15
00:15
Lätt

Tillagning

Karamelliserad lök

1. Skala och skiva löken.

2. Hetta upp smör och olja i en stekpanna och tillsätt löken. Fräs löken i ett par minuter tills den blivit genomskinlig.

3. Häll balsamvinäger och socker på löken och fräs i ca5 minuter tills löken är mjuk och sockret karamelliserats med balsamvinägern.

Hotdog

1. Skär haloumin i skivor. Grilla korven och haloumin i grillen i ca. 10 minuter tills de fått färg och haloumin fått ett vackert rutmönster.

2. Skala och skär avokadon i klyftor.

3. Ångkoka hotdog-bröden i en ångkokare (eller i sil ovanför en kastrull med vatten) ca. 5 minuter tills de blivit mjuka. Rosta ännu de ångkokta bröden i en brödrost eller i grillen.

4. Placera avokado, sojakorv och haloumi i hotdog-brödet och toppa med den karamelliserade löken.

Ingredienser

Portioner: 4
-
+

Karamelliserad lök

1 st Lök
2 tsk Socker
2 tsk Balsamvinäger
1 tsk Smör
1 tsk Olivolja

Hotdog

4 st Hotdog semlor
4 st Sojakorv
4 skivor Halloumiost
1 st Avokado

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar