Vegetarisk vinterskål

En enkel men mättande vegetarisk måltid med färdiga falafelbullar.

Skrivet av Sofie Sergelius
2 Portioner
00:40
Lätt

Ingredienser

Portioner: 2
-
+

Rostade grönsaker

2 st Morot
300 g Rödbeta
150 g Broccoli
2 msk Olivolja
2 tsk Spiskummin
2 krm Salt

Tillbehör

6 st Falafel
2 dl Riven rödkål
50 g Grönkål
1 tsk Olivolja
1 krm Salt
2 msk Pumpafrön

Yoghurtsås

1 dl Yoghurt
1 msk Citronsaft
1 tsk Honung
1 krm Chilipulver
1 krm Salt

Tillagning

1. Värm ugnen till 200 grader varmluft.

2. Skala moroten och rödbetan och skär dem i klyftor. Skär broccolin i små floretter. Placera grönsakerna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och ringla över av olivoljan och strö över av kryddorna. Grädda på mellersta falsen i cirka 20 minuter.

3. Tillred falafelbullarna enligt paketets instruktioner (antingen genom att steka eller i ugn).

4. Skär grönkålen i små bitar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönkålen i ett par minuter tills den blivit frasig. Krydda med salt.

5. Gör yoghurtsåsen genom att röra ihop samtliga ingredienser.

6. Fördela grönsakerna, falafelbullarna, rödkålen, grönkålen och pumpafröna mellan två skålar. Servera med yoghurtsåsen.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar