En enkel men mättande vegetarisk måltid med färdiga falafelbullar.
Ingredienser
Rostade grönsaker
2 st | Morot |
300 g | Rödbeta |
150 g | Broccoli |
2 msk | Olivolja |
2 tsk | Spiskummin |
2 krm | Salt |
Tillbehör
6 st | Falafel |
2 dl | Riven rödkål |
50 g | Grönkål |
1 tsk | Olivolja |
1 krm | Salt |
2 msk | Pumpafrön |
Yoghurtsås
1 dl | Yoghurt |
1 msk | Citronsaft |
1 tsk | Honung |
1 krm | Chilipulver |
1 krm | Salt |
Tillagning
1. Värm ugnen till 200 grader varmluft.
2. Skala moroten och rödbetan och skär dem i klyftor. Skär broccolin i små floretter. Placera grönsakerna på ett bakplåtspapper på en ugnsplåt och ringla över av olivoljan och strö över av kryddorna. Grädda på mellersta falsen i cirka 20 minuter.
3. Tillred falafelbullarna enligt paketets instruktioner (antingen genom att steka eller i ugn).
4. Skär grönkålen i små bitar, hetta upp en stekpanna med olivolja och stek grönkålen i ett par minuter tills den blivit frasig. Krydda med salt.
5. Gör yoghurtsåsen genom att röra ihop samtliga ingredienser.
6. Fördela grönsakerna, falafelbullarna, rödkålen, grönkålen och pumpafröna mellan två skålar. Servera med yoghurtsåsen.
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar