Vietnamesisk nudelsallad

En fräsch nudelsallad från Vietnam med fisksås och lime fungerar både som ett tillbehör till kycklingspett eller som en lättare lunch.

Skrivet av Sofie Sergelius
6 Portioner
00:15
00:10
Lätt

Tillagning

1. Skala och pressa vitlöken.

2. Blanda ihop vitlök, fisksås, risvinsvinäger, socker och chiliflingor i en liten glasburk. Skaka om ordentligt.

3. Placera nudlarna i en skål, koka upp vatten och häll över nudlarna och täck över med en bakduk. Låt stå i cirka fem minuter, häll av vattnet och skölj därefter nudlarna ännu med kallt vatten.

4. Skala moroten och strimla därefter både moroten och gurkan. Hacka koriandern.

5. Rör ihop de kalla nudlarna med gurkan, moroten, groddarna, koriandern och såsen. Servera nudelsalladen med limeklyftor.

Ingredienser

Portioner: 6
-
+
2 st Vitlöksklyfta
0,5 dl Fisksås
0,5 dl Risvinsvinäger
2 msk Socker
1 krm Chiliflingor
4 st Morot
3 st Gurka
3 stjälk(ar) Vårlök
125 g Vermicellinudlar
2 dl Mungbönsgroddar
1 dl Färsk koriander
1 st Lime

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar