En fräsch nudelsallad från Vietnam med fisksås och lime fungerar både som ett tillbehör till kycklingspett eller som en lättare lunch.
Tillagning
1. Skala och pressa vitlöken.
2. Blanda ihop vitlök, fisksås, risvinsvinäger, socker och chiliflingor i en liten glasburk. Skaka om ordentligt.
3. Placera nudlarna i en skål, koka upp vatten och häll över nudlarna och täck över med en bakduk. Låt stå i cirka fem minuter, häll av vattnet och skölj därefter nudlarna ännu med kallt vatten.
4. Skala moroten och strimla därefter både moroten och gurkan. Hacka koriandern.
5. Rör ihop de kalla nudlarna med gurkan, moroten, groddarna, koriandern och såsen. Servera nudelsalladen med limeklyftor.
Du kanske också gillar
Ingredienser
Portioner:
-
+
2 st | Vitlöksklyfta |
0,5 dl | Fisksås |
0,5 dl | Risvinsvinäger |
2 msk | Socker |
1 krm | Chiliflingor |
4 st | Morot |
3 st | Gurka |
3 stjälk(ar) | Vårlök |
125 g | Vermicellinudlar |
2 dl | Mungbönsgroddar |
1 dl | Färsk koriander |
1 st | Lime |
Kommentarer
Ingen har kommenterat ännu
Skriv en kommentar