Artikel från
ICJ777fI4cJK Foto: 123.RF/Kati Hiekkanen
Publicerad 21 september 2020 kl 18:30

ENKÄT: Nu är det föräldrarnas tur – berätta hur ditt barn trivs i skolan

Hemmet är skolans viktigaste samarbetspartner. Men hur fungerar samarbetet med skolan? Känner du dig som förälder delaktig?

Förra året kartlade Vasabladet och Österbottens Tidning hur unga mår och bad dem också berätta om sina erfarenheter av mobbning.

Enkätundersökningarna visade att många unga känner av psykisk ohälsa på olika sätt och flera hundra skrev om hur mobbningen påverkat dem. 

Nu vill vi få föräldrarnas syn på barnens välmående i skolan. Trivs ditt barn i skolan? Är det lätt att få kontakt med skolans personal? Fungerar samarbetet mellan skolan och hemmet? Finns det något som stressar eller oroar ditt barn i skolan?

Vi vill gärna ta del av era tankar, resonemang och berättelser. Såväl goda som dåliga erfarenheter är lika värdefulla och viktiga.

Du kan svara på enkäten här.

Den 27 oktober arrangerar Vasabladet, Österbottens Tidning, Sydösterbotten och Centret för livslångt lärande vid Åbo Akademi ett virtuellt seminarium om välmående i skolorna under temat "Alla ska få må bra". Seminariet är en uppföljning av tidigare seminarier om mobbning och psykisk ohälsa i skolmiljö.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar