134366898 l
Publicerad 18 januari 2021 kl 19:39

Hur ska man planera en webbsida för företaget?

Är det nödvändigt för företag att ha en hemsida? Vad är viktigt att tänka på? Här går vi igenom några viktiga punkter.

En webbsida är nödvändig för företagare och företag – för alla som säljer produkter och tjänster. De potentiella kunderna ska kunna hitta ditt företag med hjälp av sökmotorer, oberoende av övriga marknadsföringskanaler och sätt att marknadsföra. Fast du inte säljer produkter direkt på nätet är webbsidan viktig när det gäller att nå ut till kunder: webbsidan ger tilläggsinformation om ditt företag, din expertis och dina produkter.

Besluta vad webbsidans mål är.

Det första steget i webbsideplaneringen är att besluta vad du vill uppnå med hemsidan. Tillvägagångssättet kan vara enkelt: nytt material produceras med jämna mellanrum och potentiella kunder informeras om nya produkter och tjänster på ett tydligt och intressant sätt.

Du kanske vill berätta om ditt företag och erbjuda besökarna nyttig information via en blogg. En blogg kan vara ett sätt att kommunicera med kunderna och den kan vara en del av din strategi. I bloggen kan du producera material som dina kunder själva har nytta av, men kanske inte direkt säljer och marknadsför dina produkter. Det här kallas för innehållsmarknadsföring och är ett sätt att få folks uppmärksamhet! När du har fått de potentiella kundernas intresse, bör du leda dem till hemsidan där själva säljaktiviteten, så kallat "call to action", ska finnas. På hemsidan ska man alltså ha konkreta mål, till exempel att få folk att handla dina produkter, ringa eller lämna sina kontaktuppgifter.

Välj budget.
 

Oberoende om du är en företagare som nyss startat, eller ett större bolag så måste du fundera hur mycket du kan investera i en ny webbsida. Man gör inte nya webbsidor varje år och fortfarande anses den egna webbsidan vara den mest trovärdiga källan för information, därför är det en mycket viktig investering. Med en bra gjord webbsida stärker du ditt varumärke, får mera synlighet och detta ökar möjligheten att sälja mera.

I avgiften för en ny webbsida ingår grafisk planering, kodning av sida och web hosting (platsen där sidan och dess material finns). Det lönar sig att undersöka lite och fråga råd av experter, om vilken lösning som skulle vara bäst åt ditt företag.

Billigast är mycket sällan bäst, framför allt när vi pratar webbsidor. Det är inte bara layouten på sidan som bör vara proffsig, utan även navigeringen på sidan bör fungera smidigt för att du ska kunna betjäna de potentiella kunderna på bästa vis. En dålig navigering och en layout som inte stärker ditt företags varumärke ger ett mycket dåligt intryck och kan avgöra när kunderna gör sitt köpbeslut.

Texter, översättning av texterna och fotografering till webbsidan är även väsentliga delar av webbside tillverkningen och enklare att utföra ifall allt fås från ett och samma ställe.

Kriterier för att välja reklambyrån, som gör webbsidan, är deras erfarenhet, åsikt, utbud på tjänster och referenser.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar