gunga
Publicerad 8 maj 2020 kl 08:36

Varför du borde gå ut i naturen idag

Sambandet mellan trivsel och miljö är tydligt och två tredjedelar av befolkningen väljer att vistas i naturen när de är stressade eller mår dåligt. Här kommer några orsaker till varför du borde gå ut i naturen idag.

hjarta 

Förbättra ditt psykiska och fysiska välmående! Att vistas i naturen kan sänka ditt blodtryck och din puls, reducera kroppens stresshormoner och öka muskelavslappningen. Utövar man fysisk aktivitet tränas konditionen, motoriken och balansen också.

 

aventyr

 

Naturen kommer att boosta din kreativitet och locka fram ditt inre barn. Naturen kan öka din mentala kapacitet och ge en uppladdning av energi. Låt fantasin flöda!

 

natur2

 

Redan att titta ut på naturmiljöer genom ett fönster, på bild eller målning kan ge en känsla av återhämtning och avslappning. Forskning tyder också på att till och med en krukväxt kan ha en lugnande och avstressande effekt.

 

ro

 

Naturen är rik på sinnesupplevelser vilket kan öka produktionen av hormonet oxytocin som stimulerar till välbefinnande och har antidepressiva effekter. Detta tillstånd av lugn och ro underlättar koncentration och inlärning samt uppmanar oss till sociala kontakter.

 

money

 

Och bäst av allt, att vistas i naturen är gratis.

 

Illustrationer och text av Cathrine Sandqvist

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar