DSC 1797 4
Publicerad 3 februari 2016 kl 13:48

Brink inreder med ljuv melodi

Enkel inredning med inslag av musiken, retro och personliga detaljer, så lyder inredningsfilosofin hemma hos familjen Brink.

Här bor: Familjen Brink består av pappa Axel, mamma Sophia och deras sju månaders baby Nike samt katten Kafka.
Var? I vasa på Museigatan
Hur? I en lägenhet på 68 kvadratmeter, 3 rum.

 

DSC 1901 side2

 

Under de senaste fem åren har Sophia och Axel hunnit bo både i Göteborg och Åbo. I början av 2015 valde de att lokalisera sig i Vasa i och med Sophias graviditet. Både Axel och Sophia är uppvuxna i Vasa så det kändes som om en viss trygghet ägde rum här.

 

- Vi flyttade till Museigatan bara för några veckor sedan, dels för att vi ansåg att lägenheten vi bodde i före flytten inte alls var passande för en familj. Den tidigare lägenheten var nämligen placerad mellan två barer så ljudnivån var lite för genomläcknde. Här är det mycket lugnare, säger Sophia.

 

DSC 35

 

sakok5

 

Intresset för inredning har inte alltid varit så stort, det var först under 2011 när Sophia flyttade ihop med Axel som inredning fick en ny betydelse.

 

- Jag flyttade hemifrån när jag var 17 år gammal, då var varken intresset eller budgeten tillräcklig för att följa de exatra inredningsdrömmarna som jag då hade. Jag fick ärva en massa möbler från min mormor och syster, vilket kanske inte blev så pass personligt som jag ville ha det.

 

allman9

 

allman10

 

DSC 1817 side3

 

¨ Inredning och stil ett stort intresse för paret Brink.¨

 

- Det har varit rätt enkelt att inreda alla hem vi har bott i eftersom både jag och Axel tänker och tycker väldigt lika gällande prylar, färger och former. Vi har även båda en förkärlek till de ljuva decennierna 60, 70 och 80-talet.

 

De vore en lögn att inte påstå att familjen Brink gillar saker från 60-80- talet, den röda tråden är genomgående i alla de tre rummen. Sophia och Axel har bestämt sig för att de vill ha det enkelt i sin nya lägenhet. Inga stora färgkontraster eller onödiga saker stationerar sig hemma hos Brink.

 

sakok6

allman11

 

DSC 39

 

- Något vi båda prioriterar väldigt högt är att våra intressen även ska få synlighet i inredningen. Jag studerar litteraturvetenskap och Axel studerar och har musiken som en av sina favoritsysselsättningar.

 

DSC 1810 1 side4

 

DSC 1788 3

 

sophiavardagsrum2

 

Musik och litteraturintresset avspeglar sig bland annat i vardagsrummet.

 

- Vi inspireras i högsta grad av musiken från de gångna decennierna. Pinterest och Instagram är också ställen jag brukar ta till hjälp när jag känner att inspirationen saknas, säger Sophia.

 

DSC 1792 3

 

- David Bowie tavlan som jag fick av min pappa skulle vi aldrig ge bort! Bowie var en av våra främsta idoler inom musikvärlden, säger Sophia.

 

¨Vi strevar efter en hemtrevlig och inte allt för klottrig atmosfär. ¨

 

Axel och Sophia brukar bege sig till olika loppisar eller titta in på hemsidor som säljer prylar i andra hand, det är ett tacksamt alternativ för de som studerar och inte har lika stor inkomst.

 

savardagsrum3

 

- Den svarta drinkvagnen i vardagsrummet är från loppiset Adam & Ewa och jag måste medge att det är en av våra absoluta favoritprylar i hemmet, säger Sophia.

 

sasovrom2

 

Även nattduksbordet är fyndat på loppis. Med hjälp av lite vit målarfärg fick det ett alldeles nytt utseende. Det gäller bara att vara lite kreativ och lekfull så fixar det mesta sig, säger Sophia.

 

DSC 36

 

Tavlan med Håkan Hellströms låttexter köpte paret Brink under tiden som de bodde i Göteborg.

 

DSC 37

 

DSC 38

 

Den utdragbara barnsängen från 30 talet bär på en alldeles egen historia. Nike fick den av Sophias morfar.

 

- Nästa stora investering till lägenheten blir Hay hyllan Woodie, den har vi suktat efter under en längre tid. Ett stort matbord är också en möbel som finns bland vår önskelista.

 

Vi önskar även att Axel skulle få plats med vinylspelaren och hans 200 vinyler som för tillfället ligger undangömda eftersom vi inte rikgit har har någon passande plats för dem just nu, säger Sophia.

 

DSC 1797 3

 

 

Tre korta frågor – Tre korta svar
Storstad eller landsliv? Storstad
Andra hand eller nytt? Andra hand
Färggrant eller neutralt? Neutralt

 

 

Text & Bild: Rebecca Sjöblom

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar