DSC 34
Publicerad 25 januari 2016 kl 10:35

Danska influenser och havsutsikt

Hemma hos Hilkka och Krister Svahn dominerar det stilrena, vita och fräscha. En harmonisk atmosfär i kombination med en magisk utsikt ut över havet.

Här bor: Krister och Hilkka Svahn
Var? I Sunnanvik
Hur? Egnahemshus på 200 kvm

 

DSC 1540

 

- Förut bodde vi inne i stan, men det här känns mera vi. Läget här i Sunnanvik är perfekt, vi hade drömt om havet och lugnet länge, så för 3 1/2 år sedan flyttade vi hit. Då hade huset stått tomt i fyra år, säger Svahn.

 

svahn1

 

 

På övre våningen brukar de spendera tid när de ska varva ner. Här kan de läsa böcker, titta på tv och blicka ut över havet.

 

DSC 1539

 

Före paret flyttade från stan ut till Sunnanvik spenderade de mycket tid på sommarstugan i Bergö. Numera åker de dit väldigt sällan eftersom de anser att de får samma känsla här i det relativt nyköpta huset.

- När vi bodde inne i stan var det skönt att packa bilen och åka ut till ön. Nu när vi bor här behövs det inte längre, säger Krister.

 

svahn10

 

 

Att köpa prylar som känns tidlösa är viktigt för herr och fru Svahn och därför föredrar de att köpa möbler i neutrala färger så som vitt, svart och beige. Hållbart är också något paret föredrar och prioriterar högt.

 

 

DSC 1556

 

 

¨Hållbart är viktigt¨

 

- Jag föredrar kvalitet framom kvantitet, det gäller allt, både små och stora prylar i hemmet. Det känns som en bra investering och man behöver inte köpa nya saker lika ofta för att de inte håller, säger Hilkka.

 

svahn3

 

DSC 1568

 

Hilkka jobbar till vardags med kläder vilket gör att hon kan en hel del om textilier och kvalitet, något hon också har nytta av när det kommer till inredning. 

 

DSC 1613

 

- Jag brukar undvika att beställa saker på nätet eftersom jag vill känna på det jag köper innan jag slår till, säger Hilkka.

 

DSC 1637

 

De flesta möblerna i hemmet är köpta lokalt. Säde, Vepsäläinen och Kalustekeskus är företag de vänder sig till när de ska investera till hemmet.

 

svahn6

 

- Jag vill ha det rent och städat runtomkring mig. Stilrent, så skulle jag beskriva vårt hem. För min del är inredning en livsstill, medan Krister gillar det mesta jag införskaffar till hemmet, säger Hilkka.

 

DSC 1552

 

Förutom de lokala företagen föredrar Hilkka dansk och skandinavisk design. Hon brukar åka på arbetsresor till Köpenhamn och för henne känns det som ett rent nöje att besöka staden.

 

svahn8

 

- Danskarna är alldeles fenomenala på stil, både gällande inredning och kläder. Vårt hem har nog en hel del influenser från Danmark, säger Hilkka.

Fast Hilkka inspireras av dansk design har hon en egen stil, hon följer inte trender till punkt och pricka utan hon tar in det som känns rätt. Förutom från sina resor hittar Hilkka också inspiration på Instagram.

 

DSC 33

 

- Malene Birger är min stilfavorit på Instagram, säger hon.

 

svahn7

 

Zebramönster är något som förekommer på olika ställen i hemmet.

 

 

¨ Jag är väldigt säkert på vad jag vill ha hemma hos oss. Inget överflödigt eller färgstarkt.¨

 

 

DSC 1628

 

Ett måste för paret Svahn är ett bra och funktionellt kök.

 

svahn9

 

- Vi brukar ha mycket gäster hemma hos oss så ett stort och rymligt kök är ett måste. Även bastun känns som en del som bör finnas hemma, säger Hilkka.

 

DSC 1653

 

svahn5

 

- Jag kan inte bestämma mig för vilken pryl jag är mest förtjust i eftersom jag tycker att det är helheten som gör sig fin tillsammans. Just nu känner jag mig väldigt tillfreds med inredningen, men inför sommaren vill jag köpa en Canline-solstol där jag kan sitta i morgonsolen och läsa tidningen, säger Hilkka.

 

 

Bild & text: Rebecca Sjöblom

 

Kommentarer

  • Julia 25/01/2016 4:16pm (4 år sen)

    Så fint och harmoniskt det ser ut!

Skriv en kommentar