juldukning
Publicerad 27 december 2018 kl 09:00

Där det antika möter det stilrena

I ett egnahemshus i Västervik bor Nathalie Tuure tillsammans med sin familj. Nathalie inreder gärna i stilrena färger och med inredningsdetaljer i vintage-stil.

Här bor: Nathalie Tuure, Benjamin Slangar och sonen Colin
Hur: Egnahemshus i tegel och trä
Var: Västervik, Vasa

nathalieocolin

I ett egnahemshus på 120 kvadratmeter bor Nathalie Tuure tillsammans med sambon Benjamin Slangar och sonen Colin. Huset är byggt 1991, men Nathalie flyttade dit med sin familj vintern 2015 efter lite ytrenovering.

 

koksbord

juldukning

koksytor


Köket är inrett
med ljusa färger och har även många praktiska arbetsytor. Nathalie tycker mycket om att göra fina dukningar, så matbordet är dukat i äkta julanda.

adventsljusstake
Adventsljusstaken på bordet
har hon tillverkat själv av flamsäker mossa och en gammal ugnsform.

toalett kakel


All ytrenovering har
 paret gjort själva med hjälp från vänner och familj. Det grå-lila kaklet i toaletten var från början grönt, men Nathalie och Benjamin bestämde sig för att måla om kaklet. Målningsprojektet förde med sig en hel del arbete, eftersom kakelplattorna behövde rengöras noggrant innan de kunde målas. För att få färgen att fästa ordentligt var de också tvungna att måla många lager färg i olika omgångar. ”Här inne spenderade vi alltså mycket tid”, skrattar Nathalie.

 

IMG 1705

IMG 1650

Bild: Nathalie Tuure

Sonen Colins rum får fortfarande Nathalie inreda, vilket hon uppskattar eftersom att hon tycker att det är väldigt roligt att inreda barnrum. I barnrummet vill Nathalie förmedla en inspirerande känsla till sonen.

IMG 1701

                                                                       Bild: Nathalie Tuure

”Jag vill att Colin ska känna att det är roligt att komma hit och leka”, säger hon. Leksaksköket är det som Colin tycker allra mest om med sitt rum. En av de saker som Nathalie är mest nöjd med i barnrummet är sängen, som råkar vara ett loppisfynd.

kontor
När det kommer
till inredning föredrar Nathalie stilrena färger, så som grått och vitt samt inredningsdetaljer och          -prylar som och ger en vintage-aktig känsla. En minimalistisk och väldigt modern inredningsstil är ingenting som Nathalie skulle kunna tänka sig, eftersom det lätt blir lite för stelt för hennes smak: hon vill att hennes inredning ska kännas personlig.

IMG 1693
IMG 1493

Bild: Nathalie Tuure

skapet

Skåpet är en av Nathalies favoritprylar i hemmet. Hon fyndade skåpet på ett Facebook-loppis och från början hade det en brunaktig färg, men Nathalie bestämde sig för att måla om det i vitt.En av Nathalies favoritmöbler är vardagsrumsbordet som är ett loppisfynd. Hon har gett nytt liv åt det med hjälp av lite färg.

IMG 1715

IMG 1711

Bild: Nathalie Tuure

När det kommer till julpynt tycker Nathalie inte alls om klarröda färger och tomtar. Istället föredrar hon att pynta med saker som passar ihop med de färger som redan finns i hemmet. Hon dekorerar gärna med levande ljus och tar även in naturen i inredningen, till exempel i form av granris och kvistar. Pyntet i julgranen har hon köpt lite här och var, en del är köpt på nätet, medan annat har fyndats i inredningsbutiker.

sovrum


Sovrummet är det
rum som Nathalie känner sig mest nöjd med. ”I det här rummet känns det som att sakerna verkligen har hittat sin plats”, säger hon.

Vidare berättar Nathalie att sovrummet inte alltid har fungerat som just sovrum. Tidigare hade de sovrummet i det rum som numera är som kontor. Det var Nathalie som kom på idén att flytta sovrummet, men sambon Benjamin var inte genast med på noterna. Nathalie bestämde sig då för att skrida till verket själv och en dag när Benjamin kom hem var sovrummet flyttat. ”Han tog det positivt”, skrattar Nathalie och förklarar att hennes sambo alltid stöttar henne i hennes kreativa inredningsintresse.

kladhangare


Klädhängaren i sovrummet
har Nathalie tillverkat själv av en kedja och en gardinstång.

IMG 1689

Bild: Nathalie Tuure

kristallkrona


Väggklockan är arvgods,
som från början var en gåva från Nathalies gammelmorfar till hennes mamma. Från början var klockan brun, men Nathalie har själv målat om den med svart färg. Ytterligare en favoritpryl i hemmet är kristallkronan som Nathalie har fått ärva av sin gammelmormor. Kristallkronan hänger numera i Nathalies och Benjamins sovrum.

tomtenisse


Hemma hos familjen
bor även en liten tomtenisse, som kommer med ett litet paket till sonen varje morgon i december före jul.

IMG 1669

Bild: Nathalie Tuure

Nathalies inredningstips till alla lyder: ”Köp sådant som du tycker om, det är ju trots allt ditt hem och du själv som ska bo där.” Till alla som vill köpa inredningsdetaljer i gammaldags stil rekommenderar hon loppmarknader och att kika runt i inredningsbutiker som kan tänkas ha gamla och antika saker. Nathalie har också fått mycket av sin inredning från sin mormors uthus, så hon rekommenderar att fråga runt bland äldre släktingar om man har
sådana.

 

Vill du fortsätta inspireras? Fler bilder från Nathalies hem hittar du på Instagram under kontot @naverhuset.

 

Text: Sara Storbäck, praktikant på Sevendays
Bild: Sara Storbäck och Nathalie Tuure

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar