Namnlos design 4
Publicerad 14 september 2020 kl 14:46

Inred inför hösten 2020 – hemmet är borgen

Efter en vår och sommar i mycket isolering har hemmet aldrig varit viktigare än nu. Ditt hem ska kännas ombonat, lugnt och trivsamt. Här är fyra heta inredningsstilar inför hösten!

Äntligen är en ny säsong på kommande. Det här inbär nya höstvindar i inredningsvärlden och vi har blivit tagna med storm. När kvällarna blir längre och temperaturen sjunker är det viktigt att ditt hem känns som en trygg plats i allt det otrygga. 70-tals vibbar, naturnära färger, hållbarhetstänk och runda former är några av elementen vi ser i höstens kollektioner. Här kommer en trendspaning: 

 

1. 1970-talet kommer tillbaka

I höst ser vi en mera avskalad och stilren 70-tals inredning. Material som manchester, skinn och mocka hittar tillbaka till kuddar, stolar och fåtöljer, medan vi också plockar in enstaka detaljer som dekorationer i färgat glas, gultonade detaljer och Art Deco-stil. I viss mån är en kombination av 1930-tal och 70-tal den hetaste trenden. Art Deco möter eklektiska färger och mjukare material.

Ahlens70-tals inspirerat hos det svenska märket Åhléns. Pressbild: Åhléns

Namnlos designKaffekanna och brödrost från HAY, blommig gardin från Åhléns och sittpuffar i sammet från Saxo Living. 

Namnlos design 1Kuddfodral från Lexington Company & Marimekko

2. Naturnära färger och harmoni

Det kommer kanske inte som en överraskning att naturens färger är en av höstens trender. Inredning speglar oftast vad som pågår i samhället och i och med coronapandemin har vi lärt oss att uppskatta det vackra i naturen och vikten av att kunna leva ett stressfritt liv. Hösten handlar om att ta hand om sig själv och sitt hem så mycket som möjligt och det inre lugnet kan nås med att omfamnas av naturens färger och texturer. Den absolut mest trendsäkra färgen är brunt i alla dess nyanser. Nu ska inget hem vara vitt från golv till tak. 

Skarmavbild 2020 09 14 kl. 17.09.33Jordnära, naturligt och ombonat. Bild från Jotex.

Namnlos design 2

Stol från Rove Conepts, kuddöverdrag från Åhléns, vaser från Broste Copenhagen, väggdekoration från Ferm Living och kökshandduk från ERNST.

Skarmavbild 2020 09 14 kl. 17.35.34

Rottingskåp från Granit, lampa från Broste Copenhagen

 

3. Runda former

I ett kallt klimat och en hård värld vill vi mjuka upp hemmet med runda former, valv, bågar och månliknande strukturer. De runda formerna gäller speciellt på större möbler som fåtöljer och soffor, men vi hittar de också i detaljer som vaser, mattor och speglar. Välj bort de raka, skarpa linjerna och prova istället en mjukare, mer lekfullare stil.

43653 03 02 1 Svenska Cooee Design slår två flugor i en smäll med denna vas. Runda mjuka former och höstens trendfärg brunt.

Namnlos design 4Soffa från Gervasoni, ljusstake från Karolina Brobeck, svart vas från Sofia Tufvasson, glasskulptur från SkLO och fåtölj från Fogia.

Skarmavbild 2020 09 14 kl. 18.06.28

Skulptur från Cooee design, soffbord från NORR11

4. Hållbart

Det är nästan så att hållbarhet och miljövänligt inte är en trend mera, utan något självklart som alla inredningsföretag bör tänka på. Under hösten 2020 möblerar vi gärna med hantverksarbete och återvunnet material. Många andra sorteringar av serviser kan ha små skavanker, vilket bara gör det mera charmigt och trendigt. Möblera med naturmaterial som rotting och jute, som inte alltid följer strikta regler. Pröva också lyckan på auktioner för att hitta de riktgt välgömda skatterna, som ett par fåtöljer från Alvar Aalto eller en 70-tals ryamatta

bNaturmaterial hittas i Ellos höstkollektion. 

Namnlos design 6Tidningsställ från Woodnotes, trädgårdspall från Unopiù, tekanna och kopp från Tonfisk, barstolar från Nikari och matta från Design House Stockholm.

Namnlos design 7Matta i jute och i ull från Ellos. 

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar