4126210 44 6435200234711 Print 4000x4000
Annons
Publicerad 5 november 2019 kl 15:32

Lamporna är ännu mera ekologiska – led-tekniken är här för att stanna

Annons. Då kvällarna blir längre och mörkare vill alla inredare leka med ljussättning både inne och ute. Läs, vilka inredningslösningar som är säsongens nyaste och mest populära.

Hetaste trenden just nu är att använda naturmaterial i belysningen inomhus. I belysningen leker man med naturmaterial såsom trä, rotting och olika slags flätning. T.ex. den nyaste medlemmen i HalpaHallis belysningsurval är Kodintaika-taklampan som är flätad av sjögräs.

257476007

Många lampor finns numera med fast led-brännare, d.v.s lampan har ingen utbytbar brännare. Förutom att det här är enkelt är det också mycket hållbart och en kvalitativ lösning. Led-brännarna är mycket långlivade – de håller tiotals år och mörknar inte som glödlampor gör, om de sköts rätt. När man inte behöver byta brännare så ofta, slipper man också onödigt avfall.

I HalpaHallis urval hittar du bra lampor för vardagen som passar i ett finländskt hem. Förutom urvalet i affären hittar du hundratals högklassiga belysningslösningar i vår webbutik t.ex. för Airam designade Tapio Wirkkalas lamporAarikkas lampor och HalpaHallis eget produktmärke Kodintaika-produkter.

4107608 42 Print 4000x4000

Med utomhusbelysning söker man stil och funktionalitet


Inomhusbelysningens bekanta tydliga skandinaviska linjer syns nu även ännu mera i finländarnas utomhusbelysning. Då man tidigare byggde hus installerade man en fast lampa för flera årtionden framåt. I dag vill man också utomhus byta lampor enligt behov, inredningstrender och känsla.

Användningssyftet är fortfarande trumfkortet då man väljer utomhusbelysning: lampan ska i första hand väljas enligt, om man vill ha en stämningsfull terrass, belysning på infarten eller belysning för att jobba på tomten.

I HalpaHallis fysiska affärers urval har favoriten från år till år varit de traditionella rektangulära led-strålkastarna. Orsaken till populariteten har varit att de är mångsidiga och har bra pris-kvalitetsförhållande: strålkastarna finns med slitstark aluminiumstomme, led-teknik och de fås med rörelsesensor och utan. En annan favorit är inhemska Airam, urvalet av utomhusbelysning som innehåller stiliga och hållbara belysningslösningar i finländsk smak.

HH kuva3

Dekorationslampor bjuder till galen inredning både inom- och utomhus – långa ljusslingor är en ny hit
Dekorationssäsongen är nu som hetast. Årets nyhet i HalpaHallis urval är de efterfrågade långa, ljusslingorna med upp till 1500 led-brännare. Med långa ljusslingor kan man enkelt skapa stiliga lösningar utomhus t.ex. i träd och buskar.

Traditionellt har belysningarna bestått av varm led-belysning, men de senaste åren har speciellt färggranna ljusslingor blivit favoriter. Tack vare den nya led-tekniken är färgerna vackrare och brinner länge.

Förut placerades dekorationsbelysning utomhus eller som dekoration i fönster men nu för tiden används dekorationsbelysning som glödlampsserier och ljusbollar också inomhus. De piggar upp vardagen t.ex. barnrummet och blir en del av inredningen i hela hemmet.


Kom ihåg det här då du köper belysning

  • Var lampan ska användas?
  • Vill du ha belysning vid infarten, arbetsbelysning, stämningsbelysning eller strålkastare?
  • Finns det redan belysning? 

Val av brännare

  • Har lampan en fast led-brännare eller utbytbar brännare?
  • Om du är osäker, ta mod till dig och fråga våra försäljare om valet av brännare 

Installation av belysning

  • Följ instruktionen som följer med lampan
  • Använd lämpliga lampor utomhuslampor för utomhusbruk
  • Då du installerar en fast lampa var omsorgsfull så att sladden inte blir klämd eller skadas. 
     

Bekanta dig med HalpaHallis månsidiga lampsortiment här!

 HalpaHalli FI vaaka320

Kodintaika logo320AIRAM logo original Medium 1000x1000

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar