Artikel från
683ixa2O1LgM 2 Foto: Arkiv
Publicerad 7 april 2021 kl 08:00

ENKÄT: Ung 2021 – livet här och nu

Hur påverkas ditt liv, dina drömmar och framtidsplaner av den moderna tidens största pandemi? Känner du att din ungdomstid går förlorad eller har du upptäckt nya sidor hos dig själv och stortrivs med världen?

Vi som samarbetar om projektet "Ung 2021" är Vasabladet, Österbottens Tidning, Syd-Österbotten, Förlaget, Unga Scenkompaniet, Svenska Österbottens Ungdomsförbund SÖU, Centret för livslångt lärande, läsambassadörerna och Skrivande skola/FSML.

Förutom skrivtävlingen lanserar vi också en enkät. Vi vill veta hur du som är ung ser på livet här och nu. Kati Hiekkanen på HSS Media är en av de som jobbat fram enkäten.

– I enkäten ställer vi frågor som handlar om hur det är att vara ung 2021. Vill vi undersöka hur ungdomar upplever livet mitt i pandemin.

Enkäten består av femton frågor. Vissa är öppna och vissa har svarsalternativ. 

– Vad tycker de unga om livet och på vilket sätt påverkas de av det som pågår? Sådana frågor har vi fokuserat på, säger Hiekkanen.

Det kommer en tid efter pandemin – vad drömmer du om att göra då? 

 

Enkäten har tagits fram av Kati Hiekkanen på HSS Media, Annika Åman och Alexandra Mangs på Unga Scenkompaniet och Caroline Mård på SÖU.

Dessutom har fyra ungdomar i åldern 13–21 hjälpt till: Linn Österberg, Linn Nyholm, Jenny Stenvall och Jonathan Holm.

– Tillsammans har vi diskuterat på vilket sätt man påverkas i olika åldrar och utbildningsskeden, och vad som kan vara intressant att höra mer om.

– Den fråga vi hoppas mest på är en öppen fråga som handlar om vad du drömmer om. Det kommer en tid efter pandemin – vad drömmer du om att göra då? 

Du får svara anonymt. Vi läser alla berättelser och publicerar en del av dem i Vasabladet, Österbottens Tidning och Syd-Österbotten. Vi gör också journalistiska artiklar om ämnet och resultatet av undersökningen.

Klicka här för att fylla i enkäten.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar