Artikel från
d699aa92722ea3e60d4ea7fd997ed8b8 Jordan Peele spelar in i Georgia, men vill bekämpa abortlagarna med sina inkomster. Arkivbild. Foto: Joel C Ryan/AP/TT
Publicerad 12 maj 2019 kl 17:20

Filmskapare ger pengar till abortlagsmotstånd

Filmskaparna JJ Abrams och Jordan Peele ska donera alla sina intäkter från sin kommande HBO-serie till arbetet mot Georgias hårda abortlagar.Men samtidigt väljer de att spela in serien i delstaten.

I ett gemensamt uttalande fördömer de båda Hollywoodprofilerna abortlagarna i Georgia, som är bland de hårdaste i USA.

"Det här är en attack helt och hållet riktad mot kvinnor. Vi står enade med Stacey Abrams (en demokratisk politiker i delstaten) och de hårt arbetande invånarna i Georgia", skriver de enligt Variety.

Bakgrunden är att Georgias republikanske guvernör i tisdags skrev under den så kallade "hjärtslagslagen", som förbjuder abort så snart hjärtljud hörts från fostret – vanligtvis runt sex veckor in i graviditeten.

Men lagen avskräcker inte Abrams och Peele tillräckligt för att låta bli att arbeta i delstaten. Om några veckor drar inspelningarna igång för deras gemensamma tv-projekt "Lovecraft country" för HBO.

Med låga skatter och levnadskostnader har Georgia på senare år lockat till sig allt fler film- och tv-inspelningar. Men i och med den nya lagen har några oberoende filmbolag tillsammans med flera skådespelare meddelat att de bojkottar inspelningar i delstaten. Bland dem finns stjärnor som Alec Baldwin, Don Cheadle, Ben Stiller, Mia Farrow och Amy Schumer.

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar