Artikel från
crop tdtKWVW6gPAH Jussu Pöyhönen, Lauri Mikkola, Laura Voutilainen, Mikael Saari, Saara Aalto, Jennie Storbacka och Matti Leino spelar huvudrollerna i musikalen. Foto: Pressbild
Publicerad 13 maj 2019 kl 14:50

Saara Aalto och Jennie Storbacka på scen i unik Queen-musikal

Våren 2020 är det premiär för den finländska produktionen av "We will rock you" i Helsingfors, en musikalisk hyllning till Queen. Huvudrollen spelas av Saara Aalto.

Den finskspråkiga musikalen regisseras av Maria Sid och har sin urpremiär i april 2020. Förutom Saara Aalto är även Jennie Storbacka, Laura Voutilainen, Jussu Pöyhönen, Mikael Saari, Matti Leino och Lauri Mikkola huvudrollsinnehavare. 

– Artister som är populära bland finländarna kommer att ha överraskande roller i musikalen. Till exempel Aalto gör en helt ny roll som den sarkastiska och rebelliska Scaramouche som avskyr allt som är flickigt, säger ansvariga producenten Johan Storgård i ett pressmeddelande. 

Rolluppsättningen (Faktaruta) 

Queens ikoniska låtar kommer att få nya tolkningar på finska i musikalen, bland annat "I Want to Break Free", "Bohemian Rhapsody" och "Another One Bites the Dust". De unika tolkningarna kommer inte att bandas in utan kan enbart höras på musikalscenen nästa år. 

– Den finskspråkiga versionen av "We will rock you" kommer att förverkligas som en så kallad non replica-produktion. Jämfört med originalmusikalen som hade premiär i London 2002 kommer den här musikalen att visa ett helt nytt epos av rocken. Musikalens rocklåtar kommer att representera viljan att bryta sig fri och allas rätt att vara fria, säger regissören Maria Sid. 

Musikalen har urpremiär den 17 april 2020 i Helsingfors mässcentrum i Böle. 

Kommentarer

Ingen har kommenterat ännu

Skriv en kommentar